Vilka är vi?

En projektgrupp kan se ut på många olika sätt. Den här gruppen består av fem personer med mycket olika bakgrund vad gäller yrken och tidigare erfarenheter av utställningsbyggen. Vi kommer från tre arbetsplatser: Armémuseum, Expology och Armé- Marin- och Flygfilm.  Vi heter Liza, Katarina, Olle, Elin och Peter – och det är vi med våra olika erfarenheter och kompetenser som utvecklar, bygger och producerar den nya utställningen på Armémuseum.

Nedan följer en kort presentation av oss fem, trevlig läsning!

Liza Carlefred – Projektledning och konceptutveckling

Liza är projektledare och utställningsproducent på Expology. Hon jobbar med utveckling av koncept och innehåll samt håller reda på tidplaner och budgetar. Utställningskarriären började när hon som 14-åring var med sin pappa och byggde upp T3 museum i hemstaden Sollefteå. Liza sitter i styrelsen för Forum för utställare som webbansvarig. På fritiden sjunger hon i bandet Wayflower och reser, helst till Bangkok eller Tokyo. Liza är gift med en Star Wars-nörd och har en dotter som heter Leia…

Katarina Häll – Interiördesign och konceptutveckling

katarinaKatarina är utställningsarkitekt på Expology. Hon arbetar med konceptutveckling, innehåll, pedagogik och gestaltning.  Efter att ha undersökt sig fram genom lite olika utbildningar inom journalistik, fotografi, etnologi, formgivning och projektledning slog insikten om det perfekta yrket som utställningsformgivare plötsligt till – att få skapa upplevelser av berättelser, historia och fakta genom rumsliga gestaltningar! När hon var liten ville hon antingen bli uppfinnare eller raggare. Vad kunde vara mer givande än att trycka på blinkande knappar eller att mecka med snygga bilar?

Olle Westerberg – Innehåll och   föremål

olle (2)Olle är museipedagog på Armémuseum. I sex år har han varit anställd på museet där han har haft flera olika tjänster, museivärd, museiassistent och intendent. Hans erfarenheter av att arbeta i det gamla tyghuset har resulterat i att han kan mycket om det mesta som händer i museibyggnaden. Innan Olle började jobba på Armémuseum låg han i lera och grävde upp vikingagravar på Irland med gamla punkdängor strömmande ut i hörlurarna (med andra ord studerade han arkeologi). Musik, människor och kreativitet är något som alltid är i Olles fokus, både på fritiden och i arbetet!

Elin Fältskog – Innehåll och text

elin (2)Elin är museipedagog på Armémuseum. Hon arbetar med visningsverksamhet och pedagogik vilket innebär att hon ständigt möter museets besökare. Hennes historieintresse växte fram i tonåren och under universitetstiden var hon den enda kvinnliga studenten i kursen i krigs- och militärhistoria. Som student arbetade Elin inom restaurangbranschen som gav henne ett intresse för mat – som hon nuförtiden hellre äter på restaurang än serverar. Sin lediga tid spenderar Elin helst framför symaskinen eller på museum (!).

Peter Nordström – Film och teknik

Peter är kanslichef på Armé- Marin- och Flygfilm som är ett av världens äldsta filmarkiv. Det var han som kläckte utställningsidén som blir verklighet i det här projektet! Peter är akademiker, lärare och producent. Och som om inte det vore nog så tillhörde han som lovande kanotist den svenska ungdomseliten på 1970-talet. Det var som producent Peter knöts till AMF-film år 2008. Flertalet av de dokumentärer han producerat har visats på SVT, till exempel Kongoveteranerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *