Det här med att välja

Du som följer den här bloggen har vid det här laget koll på vad utställningen handlar om. Till dig som nyss hittat hit kan jag säga att du kom i rättan tid! Om lite drygt två veckor öppnar utställningen som den här bloggen berättat om under 9 månader. Utställningens tema är makten att skapa och berätta historia. Den handlar bland annat om att de saker som finns sparade på museer idag har någon någon gång valt att spara. Att kulturarvet inte bara ”finns” utan att det faktiskt väljs.

I den del där vi berättar om makten att välja historien genom tiderna på Armémuseum kommer det också finnas möjlighet för dig som besökare att välja vad som ska sparas för framtiden (på låtsas tyvärr, men ändå). I montern i trä som du ser på bilden kommer du göra ditt val. Du får välja ut vardagsprylar som du tycker ska sparas för framtiden. När du valt visas statistik där du också ser vad andra har valt. Men tänk på att även att du valt några grejer – så har ju faktiskt vi redan valt ut de saker du kan välja mellan…

Foto 2015-10-08 11 09 01

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *