Upphängning pågår! Varning för att få en stol i huvudet!

Nejdå, projektets formgivare Katarina är stadig på hand. Minnessköldarna som hängs upp i vajrar i utställningen är från Muddy Mess, soldaternas samlingslokal på Camp Victoria i Kosovo. Förläggningen Camp Victoria hyste de flesta svenska FN-soldaterna under utlandsuppdraget i Kosovo i mitten på 2000-talets första decennium. Minnessköldarna tillverkades av soldaterna själva vid olika tillfällen, till exempel när en bataljon skulle lämna förläggningen för hemresa eller om någon speciell händelse inträffat. Alla är var och en fyllda med soldaternas personliga minnen och upplevelser. Sköldarna har förstås ett speciellt syfte i utställningen – men vad? Det får du se när du kommer hit i slutet av oktober när utställningen öppnat!

Foto 2015-09-24 15 29 57 Foto 2015-09-24 15 30 05

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *