En liten smidig Bauer B6 Projektor…

Idag började arbetet med att flytta de föremål som AMF (Armé- Marin- och Flygfilm) ska bidra med i utställningen. Från AMFs arkiv till Armémuseum. Föremålen kommer finnas i den del av utställningen som handlar om filmteknikens roll i människors möjlighet att nå ut med sin berättelse. Bjässen till projektor på bilden nedan säger en hel del om hur otillgängligt det var att filma och visa film i början av 1900-talet. Men sedan när utrustningen blev mindre, lättare och billigare kunde fler och fler filma. Visst är det ganska stor skillnad på 40-talets projektor och dagens telefoner som vi både filmar och spelar upp film i. För att inte tala om viktmässigt. Vad tror du projektorn väger?

Här bärs projektorn från tidigt 40-tal in i lastbilen. En ganska svårflyttad pjäs.

Här bärs projektorn från tidigt 40-tal in i lastbilen. En ganska svårflyttad pjäs.

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *