Utställningsnamnet är spikat! Trumvirvel…

I slutet av oktober är du välkommen hit att besöka:

banner_logotyp

 

En utställning om makten att välja och makten att berätta. Om hur museets insamling går till, vad får egentligen bli museiföremål? Och vem är det som bestämmer vad som ska sparas ur vår egen tid? Historia skapas inte bara genom de föremål som museer väljer utan även genom bevarade bilder och filmer. Hur har filmtekniken påverkat vem som når ut med sin berättelse? Vem har makten att berätta i krig och konflikter? Det som dokumenteras på film kan sparas för eftervärlden, men bakom kameran finns det alltid någon som väljer vad som ska filmas. Precis som det finns människor på museer som väljer vad som ska bevaras. Det som inte filmas kanske glöms bort. Och det som inte bevaras kan vara förlorat för alltid.

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *