Hur fungerar textskriveriet?

Det är nästan bara kul att arbeta med att skriva utställningstexter. Men ibland är det ingen fröjd. Precis som de flesta arbeten förstås. I utställningsprojektet är det jag (Elin) som skriver utställningstexterna. Jag började med research för utställningen i januari och sedan växte texterna fram under april och fram till nu. Men trots att jag har gjort massor med research är det inte bara att skriva rakt upp och ner vad jag själv tänker och känner. Allting måste övervägas, fram och tillbaka. Stötas och blötas med textgruppen, med projektledar-Liza, med faktagranskare och en hel massa människor (jag tappar nästan räkningen..).

Det är utmanande och roligt att skriva texter som ska läsas av Armémuseums besökare, kanske av dig som läser bloggen om du kommer hit i höst! Samtidigt är det supersvårt. Varenda ord måste vägas på guldvåg. Men det är ett viktigt arbete, för utställningen kommer ta upp viktiga saker. Och jag är glad att jag fått möjligheten att göra det arbetet.

Men ibland känns det såhär…

Foto 2015-06-30 18 17 56

Då är det bara att ta ny tag! Om lite drygt en vecka skickas de första texterna iväg på översättning. Då tar jag välbehövd semester!

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

 

En reaktion på “Hur fungerar textskriveriet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *