Rengöra eller inte rengöra? Det är frågan…

Föremålen som ska in i Historieväggen har börjat anlända till konservatorn Jeroen. Tanken är INTE att han ska rengöra dem ordentligt så de ser sprillans ny ut. Nej, vi vill att föremålen ska se ut som de gör när de ligger nerpackade i magasinet. Det är en del av upplevelsen av dem. Att så lite som möjligt ska ”fixas till”. Syftet med det är att försöka behålla magasinskänslan i Historieväggen. De föremål som ska ta plats där i ska representera Armémuseums samling – så som den ser ut bakom kulisserna.

Men litegrann behöver såklart fixas till för att föremålet ska må bra i utställningen.

Men litegrann behöver såklart fixas till för att föremålet ska må bra i utställningen.

Ska flagorna tas bort eller lämnas kvar? det är frågan...

Ska flagorna tas bort eller lämnas kvar? Det är frågan…

/Elin Fältskog, ansvarig för innehåll och text i utställningen

En reaktion på “Rengöra eller inte rengöra? Det är frågan…

 1. anonym

  Detta är en fin makaper. Den är också väldigt praktisk. Men designen på maskinen var ju dock inte så fin, vi skulle vilja att den såg ut som en krigsvagn. Detta kan leda oss långt i den historiuska utvecklingen.
  Tackar.
  Utvecklingen i Sverige måste bli bättrte och detta är ett stort framsteg.
  Mvh
  CA

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *