Kategoriarkiv: Bloggen

Men varför en blogg?

Så du kanske undrar varför vi skriver en blogg om det här utställningsprojektet? Det har väl gjorts flera hundra utställningsbloggar de senaste åren som handlar om exakt samma sak: bakom kulisserna på ett utställningsbygge. Och ur den aspekten är inte den här bloggen unik, MEN bloggen ingår i ett större sammanhang. Nämligen att visa på transparens i utställningen, både nu när den är under produktion och efteråt när den står klar. Många andra utställningsbloggar har slutat sina liv i samband med att utställingen står färdig, den här ska leva vidare och få en plats i själva utställningen. Så att du som besökare ska kunna kika tillbaka i tiden och se hur det gick till när vi gjorde utställningen.

Foto 2015-01-08 11 40 37

Olle Westerberg som är innehållsansvarig i projektgruppen och undertecknad (bakom kameran) spånar bloggnamn med marknadsföringsgruppen på Armémuseum under ett första bloggmöte för en vecka sedan.

Vi tänker alltså såhär: Om vi gör en utställning som handlar om insamling och berättande på ett museum, om vilka saker som blir föremål och om vem som har makten över historien – då måste vi vara genomskinliga i vår egen urvalsprocess och synliggöra den, låta dig som läsare och kanske framtida besökare få en inblick i alla de val och beslut som görs i ett utställningsbygge. Välkommen att ställa frågor i kommentarsfältet om det är någonting du undrar över!

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen