Kategoriarkiv: Modellbygget

Modellen har flyttat!

Nu är vi alla tillbaka från sommarsemestrarna och det börjar hetta till i utställningsbygget. Igår  hämtade projektmedarbetarna Olle och Björn modellen av utställningen som byggts hos Expology. I strålande solsken flyttade den in i projektrummet på Armémuseum!

Att ha en modell av utställningen är bra när man oftast inte direkt befinner sig i utställningen fysiskt när man pratar och diskuterar den. Då är det bra att kunna visa var i utställningen man menar, och även få ett hum om hur det ser ut runtomkring i angränsande delar när man diskuterar en viss del av rummet. Tack Margot, som var praktikant på Expology, för den fina modellen av Makten och ärligheten!

IMG_1460

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Trappan tar form!

Nu händer det grejer bakom avskärmningsväggen! Bygget av ”Trappan” är igång! Den ska fungera som uppsamlingsplats för skoklasser, föredrag och fikaplats och även inrymma förvaring.

Såhär ser trappan ut i modellen av utställningen...

Såhär ser trappan ut i modellen av utställningen…

..och såhär ser den ut IRL. I bild syns även Steve som är Armémuseums snickare.

..och såhär ser den ut IRL. I bild syns även Steve som är Armémuseums snickare.

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Utställningens första besökare…

…spatserar nu runt i Artillerihallen. I miniformat! Det har hänt en hel del i modellbygget, sittmöbeln – trappan – har flyttat in samt alla montrar. Och visst är den snygg och välgjord! Till och med fönstren återskapas som de ser ut i verkligheten.

Trappan som ska användas som sittmöbel vid visningar och föredrag är på plats - liksom några besökare...

Trappan som ska användas som sittmöbel vid visningar och föredrag är på plats – liksom några besökare.

Översikt.

Översikt.

Fönster.

Fönster.

Bostadsbaracken syns till vänster i skuggan av valven.

Bostadsbaracken syns till vänster i skuggan av valven.

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Barack är på plats!

Inte den med efternamnet Obama alltså – utan bostadsbaracken som ska vara med i utställningen. Den är nu på plats i utställningsmodellen, i skala 1:20.

IMG_6897Du som har varit på Armémuseum får föreställa dig att du ser utställningsrummet från där receptionen och butiken finns i byggnaden. Utställningen ska alltså byggas i den östa delen av den pampiga Artillerihallen.

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen

Modellbygge på g!

Vi som producerar den här utställningen befinner oss på tre olika arbetsplatser, en av dem är Expologys kontor på Södermalm i Stockholm. Här jobbar Liza Carlefred som är projektledare för utställningen och Katarina Häll som är dess formgivare. För några veckor sedan tog Expology emot Margot Gosselin från Frankrike som ska praktisera hos dem i sex månader. Margot studerar space design och praktiken är det sista hon gör innan hon tar sin kandidatexamen. Nu kanske du undrar vad space design är? Det har faktiskt ingenting med rymden att göra utan kan översättas med design av miljöer, såväl utomhus, inomhus och utställningar. Margot fick snabbt en uppgift i projektet, nämligen modellbygge!

modell plan 1_2

Utställningen tar form i miniformat, skala 1:20.

Det du ser på bilden är förstås Margot som sätter ihop pelarna till mini-Artillerihallen på Armémuseum. Det är mellan pelarna som utställningen kommer växa fram, både i miniformat och i verklig storlek. Ska bli spännande att se modellen bli mer och mer innehållsrik framöver, häng med här på bloggen så får du se!

/Elin Fältskog, ansvarig för text och innehåll i utställningen